De 9e International Particle Accelerator Conference IPAC 2018 Vancouver, 29 april tot 4 mei 2018.

Dit jaar was Nederland weer vertegenwoordigd met een stand op de IPAC in Vancouver Canada. Deze keer hadden we een gezamenlijke stand met de Deense ILO’s georganiseerd onder de kop: ‘Dutch&Danish Big Science Industry and BrightnESS’. De financiering van de stand was geregeld dankzij het Europese BrightnESS project. De International Particle Accelerator Conference werd gehouden van 29 april t/m 4 mei 2018.

De IPAC is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die telkens in een ander werelddeel wordt gehouden en is voortgekomen uit de samenwerking van drie PAC's die elk in hun eigen werelddeel hadden.

 

Op bovenstaande foto zijn te zien van links naar rechts: Luc Vervoorn van Mat-Tech, Toon Verhoeven, de Nederlandse ILO voor ITER en ESS, Nikolaj Zangenberg, vertegenwoordiger van de Deense ILO’s en een gast.

 

1500 versnellerfysici en -ingenieurs uit alle hoeken van de wereld zijn een week lang neergestreken in Vancouver. Enkele daarvan ziet u op onderstaande foto. Meer informatie kunt u op de officiële IPAC18 website vinden. U kan de bedrijvenbrchure voor IPAC2018 hier vinden.