Industrial Liaison Officers-netwerk                          Tenders

CERN

CERN, het European Organization for Nuclear Research, is een van de grootste en meest gerespecteerde centra voor wetenschappelijk onderzoek in de wereld. CERN houdt zich bezig met onderzoek naar fundamentele fysica: hoe is het Universum gemaakt en hoe zit het in elkaar. CERN is een versneller laboratorium waar vele versnellers te vinden zijn geschikt voor uiteenlopend wetenschappelijk onderzoek.

 

Maar CERN levert ook spin off in de vorm van versnellerkennis aan de maatschappij. Hier is een link naar een interessant boekwerkje met toepassingsvoorbeelden van versnellers. De komende jaren gaan versnellers een doorbraak maken naar civiele toepassingen. De bouwkosten van een versneller gaan sterk dalen en ook de gebruikersvriendelijkheid wordt veel beter zodat de exploitatie goedkoper wordt. Het wordt door de ermee gepaard gaande grote aantallen die gebouwd zullen worden een geweldige commerciële kans voor de Industrie om daarin te worden betrokken.

 

CERN spant zich in voor Technology Transfer. Dat biedt ook volop kansen voor de industrie. Er is zelfs een Incubator in Nederland die CERN technologie beschikbaarsteld aan startende ondernemers. Het KT-office dat zich hierop richt houdt ook een Europees netwerk bij van bedrijven die geïnteresseerd zijn in knowledge transferhttp://kt-sme-network.web.cern.ch/. Bedrijven die daarin geïnteresserd zijn kunnen zich inschrijven en worden op de hoogte gehouden van nieuwe kansen op het vermarkten van Intellectual Property (IP) ontwikkeld door CERN.

 

 

{tab Holland@CERN}

Regelmatig, ongeveer elke twee jaar, organiseren we een Beursexpositie bij CERN met exclusief Nederlandse exposanten. De meest recente Holland@CERN was februari 2018. De details, het verslag en de foto's zijn hier te vinden.

 

Maar niet alleen in 2010, 2016 n 2018  organiseerden we dit evenment. In 2013 deden we dat ook en waren we met 30 Nederlandse bedrijven te gast. Toen gingen we naar het GIANT Science Park in Grenoble.

 

Via deze link zijn ook de exposities van andere landen bij CERN te bekijken. Zin om zo'n exhibition van een andere Lidstaat op CERN te bezoeken om samen te werken of contacten te leggen met CERN-leveranciers uit andere landen? Dan regelt de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag een gratis toegangsbadge.Nederlandse bedrijven staan goed aangeschreven en buitenlandse bedrijven werken graag samen omdat Nederlandse bedrijven inkoopvoordelen genieten zoals de Alignment Rule.

{tab Industrial Liaison}

De //cern-ilo [at] nikhef.nl">Industrial Liaison Officer (ILO) van Nederland voor CERN maakt op dit moment deel uit van de Nikheforganisatie. Hij heeft twee hoofdtaken. Deze taken worden uitgevoerd door Jan Visser en .Rob Klöpping

 

  • Het in balans houden van de uitgaven die Nederland als lidstaat doet voor de contributie aan CERN, door aankopen die CERN doet in Nederland.
  • Het overdragen van technische kennis van CERN naar lidstaat Nederland.
     

Contacten ILO

De ILO houdt contact met

    CERN

 


 

Het ILO-net is onderdeel van de institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het ILO-net is part of the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO)

Contact:
Gerard Cornet

Backoffice manager:
Kirsten Verkaik