Hannover Messe 2014

06-04-2014 - 10-04-2014

Nederland was in 2014 Partnerland van de Hannover Messe: de belangrijkste industriële vakbeurs ter wereld. Hierdoor brengen we nog beter voor het voetlicht dat Nederland hightechoplossingen biedt voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid, energie, mobiliteit, veiligheid, klimaat en voedsel. Dit middels producten en diensten die op de wereldmarkt worden verkocht.

Holland High Tech had met een Holland High Tech House in hal 2 Research & Technology. Nederlandse hightech kennis en producten staan internationaal in de spotlights op de Hannover Messe.

In samenwerking met FME had NWO voor haar instituten een grote ruimte gecreeerd in het Holland High Tech House. Zes instituten hadden daarvan gebruik gemaakt. Nederland staat voor ‘hightech solution for global challenges’ op het gebied van energie, mobiliteit, gezondheid, veiligheid en het klimaat. Die boodschap werd op de Hannover Messe met proofpoints uitgedragen door een collectiviteit van organisaties, bedrijven en kennisinstellingen: Brainport industries, High Tech Campus, 3TU (TU Delft, TU/e, University of Twente), NWO, Nikhef, ASTRON, DIFFER, Amolf, SRON, TNO en ASML. Op de Holland High Tech stand werden voorbeelden van technologieën om deze uitdagingen op te lossen gedemonstreerd. NWO-instituten geven spin of in de vorm van startende bedrijven. Een aantal daarvan waren op de stand een ef meerdere dagen aanwezig.

Als Partnerland hadden we dit jaar een streepje voor op de Messe. Angela Merkel en onze premier Rutte stonden aan het hoofd van een grote regeringsdelegatie en maakte bij hun rondgang een lange stop bij het Holland High Tech house en de NWO-instituten. Later kwam Staatssecretaris Dekker nogmaals langs om zich uitggebereid te laten vertellen wat de Nederlandse Wetenschap onderneemt in de samenwerking met de Industrie. In het kielzog van de regeringsdelegatie waren vele ambtenaren mee naar Hannover getrokken en ook de Nederlandse Ambassade in Berlijn liet zich niet onbetuigd.

De rol van het ILO-Net was bescheiden, er waren natuurlijk weer Big Science Bedrijfs Brochures gedrukt die zoals altijd gretig hun weg vonden, maar veel ILO's waren er. Ze hadden namens hun instituut de standinrichting en de demonstraties georganiseerd. Ze maakten vanzelfsprekend gebruik van de gelegenheid om de vele vragen van de meegekomen delegaties te beantwoorden en om het belang van de Nederlandse industrie bij Big Science onder de aandacht te brengen en uit te leggen.

https://www.hannovermesse.de

Datum:   zondag, 6 april, 2014 tot donderdag, 10 april, 2014
Locatie:  Hannover