Holland@CERN was een groot succes

30-05-2016 - 02-06-2016

Holland@CERN 2016 heeft veel bezoekers getrokken. 38 Nederlandse High Tech bedrijven zijn uiteindelijk meegegaan met de door een MIT-subsidie gefinancierde buitenlandse handelsmissie. Het Nikhef organiseerde in samenwerking met de RID van de TU Delft en DIFFER, NWO en het ILO‑Net de bijeenkomst die plaatsvond bij het deeltjesfysica laboratorium CERN in Genève. Doel was om de contacten te bevorderen tussen de inkopers, technici en onderzoe­kers van CERN en de Nederlandse industrie met onder meer:

  • een tentoonstelling met stands met uitsluitend Nederlandse hightechbedrijven;
  • matchmaking met de researchmedewerkers van de onderzoeksinstituten CERN, ESRF en ITER;
  • speciale aandacht voor kennisbenutting;
  • plenaire informatieve bijeenkomsten en sociale netwerkactiviteiten;
  • excursies van bedrijven naar laboratoria en ateliers van CERN;
  • Missie-/programmaboekje met de bedrijfsprofielen van de deelnemende Nederlandse bedrijven;
  • een Hollandse Avond waar de bedrijven intensief konden kennismaken met Nederlandse Expats.
    Maar ook onderling was er tussen de deelnemers druk verkeer en werden contacten gelegd die toekomstige samenwerking bij tenders zullen vergemakkelijken.

De bezoekers van de expositie waren, naast genoemde wetenschappers en technici van drie hierboven genoemde Big Science Instituten uit deze Europese regio, ook afkomstig van bedrijven uit de onmiddellijke omgeving die regelmatig zakendoen op CERN. Alles was gericht op het onder de aandacht brengen van Nederlandse High Tech bedrijven bij bestaande of nieuwe zakenpartners en opdrachtgevers. Het belangrijkste streven van het ILO-Net, dat dit soort evenementen in opdracht organiseert, is om de Industriële Return van Nederland bij Big Science te vergroten.

Locatie: CERN

Contact: Jan Visser