IPAC2013

12-05-2013 - 17-05-2013

Nederland was er weer bij, nu voor de derde keer en voor de tweede keer met een eigen stand. Twee bedrijven waren meegegaan en diverse bedrijven hadden tentoonstellingsmateriaal meegegeven. We trokken veel bekijks en we werden zelfs herkend van voorgaande jaren.

Industriebeurzen die gehouden worden tijdens dit soort wetenschappelijke conferenties, zijn zeer effectief als het gaat om het leggen van commerciële contacten. Gedurende een volle week waren de bijna 100 exposanten en hun doelgroepen van 1500 delegates afkomstig van wetenschappelijke instellingen in de hele wereld, op de zelfde plaats neergestreken waar ze een week lang intensief met elkaar optrokken. Voortdurend kom je elkaar tegen op de stands, tijdens de workshops en de presentaties. Maar vooral ook bij talrijke netwerk gelegenheden en natuurlijk in de wandelgangen. Het is met deze ervaring dat we een Dutch Scientific stand hadden genomen en helemaal naar Shanghai waren afgereisd om het Nederlandse Bedrijfsleven dat bekend is van Big Science, te promoten. Er was een grote stand genomen op de industriële tentoonstelling om de ruimte te kunnen delen met DeMaCo en VDL, die een eigen stand had. Een aantal bedrijven heeft gekozen voor de mogelijkheid om hun tentoonstellingsmaterialen aan ons mee te geven om zich door Dutch Scientific te laten vertegenwoordigen. Persoonlijke aanwezigheid heeft echter de voorkeur en de ambitie is om in de toekomst Beursstands op congressen te prolongeren en om meer bedrijven te stimuleren om een eigen team van sales technici mee te sturen. In 2014 is de IPAC in Europa, een unieke kans voor Nederlandse bedrijven om laagdrempelig een keer te ervaren wat dit evenement aan kansen biedt.

De speciaal ter gelegenheid van deze IPAC samengestelde brochure vond gretig aftrek bij de standbezoekers. De compacte en hanteerbare samenvatting van bijna 60 Big Science High Tech bedrijven, waar ook een web-versie van is, blijkt een hebbeding te zijn voor bezoekers die vaak voor het probleem staan om geschikte leveranciers en ontwikkelaars voor hun ongewone opdrachten te vinden. Maar ook de andere exposanten zijn in deze informatie geïnteresseerd en menigeen toont zich verwonderd dat Nederland, bekend van tulpen en klompen, zo’n hoog ontwikkelde technische sector bezit.

De volgende IPAC is 15-20 juni 2014in Dresden vergeleken met Shanghai is dat om de hoek. We gaan streven naar een grote Dutch Scientific stand of zelfs een Holland paviljoen om huisvesting te bieden aan veel Nederlandse bedrijven. Door het Europese karakter zullen onze Europese wetenschappelijke instituten extra grote delegaties naar Duitsland sturen en de kansen om oude maar ook nieuwe contacten te ontmoeten en mee zaken te doen zullen navenant groter zijn. Hou deze website in de gaten!

Datum: 
zondag, 12 mei, 2013 tot vrijdag, 17 mei, 2013
Locatie: 
Shanghai