Precisiebeurs 18 en 19 november 2015

18-11-2015 - 19-11-2015

Voor de 4e achtereenvolgende keer was er sprake van een grote delegatie en presentaties van vertegenwoordigers van de Big Science projecten. De Big Science delegatie bestond dit jaar uit 22 buitenlandse inkopers en engineers van in totaal 5 Big Science projecten. Daaronder opnieuw CERN dat min of meer traditioneel aanwezig was met een grote delegatie. Nieuw dit jaar was het ITER kernfusie project en de Europese Extreme Large Telescope waar Nederland een vooraanstaande rol in speelt. Het Synchroton project ESRF was vorig jaar met 2 en dit jaar met 4 mensen aanwezig, Op de Eerste dag was er weer een groot lezingenprogramma in de Baroniezaal waar het laatste nieuws en de toekomstige plannen van genoemde BS-Instituten werden toegelicht. De presentaties zijn op de site van het Mikrocentrum te vinden.

Het Mikrocentrum organiseerde alweer de 15e editie van de Precisiebeurs en het evenement wint nog steeds aan belang. Beide dagen waren zo’n 6.500 mensen bijeen, opnieuw een groei in vergelijking met de afgelopen jaren en dat alles in een steeds meer internationale setting. Met ruim 300 exposanten, ongeveer 4.000 bezoekers en 60 sprekers bleek opnieuw dat de Precisiebeurs hét event binnen dit vakgebied is.

De Big Science Delegates waren unaniem over het hoge niveau van de exposerende bedrijven. Vooral de nieuwkomers onder de Delegates wisten niet wat ze zagen. Het versterkte het imago van Nederland als high tech land dat verder bekend staat om de kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en nu dus steeds nadrukkelijker ook vanwege het hoog technologisch karakter van onder andere ons MKB. Dat het daarbij ook komt tot concrete orders illustreerde Hans Ott van IBS Precision Engineering: “Bij CERN zijn ze op dit moment de Alice detector van de LHC aan het upgraden. Wij leveren een 7-tal machines die chips op carriers solderen met een bijzonder hoge nauwkeurigheid."

Naast het drukbezochte lezingenprogramma was Big Science zeer nadrukkelijk aanwezig op het vorig jaar nieuw geïntroduceerde OEM plein. Dit jaar voor het eerst met Big Science Instituten die voor hun onderzoek zoveel geavanceerde technologie inkopen bij het internationale bedrijfsleven en daarom in feite zijn te beschouwen als OEM-ers. Dat ze daar niet misstaan bleek wel uit de drukke aanloop op de stand.

Evenals in de afgelopen jaren organiseerde Mikrocentrum in samenwerking met het Europese E.E.N. en de Kamer van Koophandel een meet & match met in totaal 191 gesprekken. De Big Science Delegates die zich daarvoor hadden opgegevn waren zeer te spreken over de contacten die ze tijdens de sessies konden leggen.

Beursorganisator Mikrocentrum: "We blikken terug op een geslaagd event. De Precisiebeurs 2015 brengt alles samen onder een dak. Uit de vele positieve reacties bleek dit jaar weer dat veel mensen elkaar hier weten te vinden, de lezingensessies goed gewaardeerd worden, er nieuwe contacten en leads worden opgedaan en er nieuwe oplossingen ontdekt en besproken worden die onze high tech maakindustrie verder brengt". Bij monde van Geert Hellings mogen we er vanuit gaan dat we volgend jaar weer een Big Science aanwezigheid mogen organiseren, dat zal dan voor de vijfde achtereenvolgende keer zijn.Veel meer over deze zeer geslaagde Precisiebeurs kunt u vinden op de site van het Mikrocentrum, want het was zeker niet uitsluitend Big Science dat de toon zette in Veldhoven.

De volgende editie van de Precisiebeurs zal plaatsvinden op 16 en 17 november 2016.

Op 18 en 19 november 2015 vindt de 15e editie van de succesvolle Precisiebeurs plaats.
Dit evenement is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven.
De Precisiebeurs is uitgegroeid tot hét trefpunt voor precisietechnologie en heeft inmiddels (inter)nationale reputatie opgebouwd. 

Tijdens de Precisiebeurs is er een grote delegatie van het CERN aanwezig. Ook zullen een aantal andere Big Science projecten (E-ELT, ITER, ESRF en ESS) worden belicht. Engineers en inkopers zijn aanwezig om contact met u te leggen.

U kan hier de bedrijvenbrochure vinden.