SOFT 2012

24-09-2012 - 28-09-2012

Van 24–28 september is in Luik de 27ste SOFT gehouden. ITER-NL had daar een mooie, ruime, lichte stand met uitzicht op de Maas, tegenover ons ITER IO en F4E. de laatste regelmatig in grote bewondering tezamen naar onze stand kijkend.

De stand had een algemene sectie waarin ITER-NL en het ILO-Net werden voorgesteld. Hierin vertegenwoordigden we de Nederlandse industrie in het algemeen met een brochure met een 40-tal Nederlandse bedrijven.

Daarnaast waren delen van de stand onderverhuurd aan bedrijven. HIT met een demonstratieopstelling van Remote Handling trok veel publiek, 3D Metalforming had veel aanloop, terwijl INCAA traditiegetrouw zich richtte op de aanloop die voor de lange termijn nuttige contacten oplevert.

De speciaal voor de gelegenheid geproduceerde brochure met een keur aan Nederlandse bedrijven vond gretig aftrek, de Belgen hadden iets vergelijkbaars gemaakt. Waar wij nu de grootste stand hadden bleek dat ITER-Belgium, ITER Suisse, DIIF, Finland en de UK allemaal beduidend kleiner vertegenwoordigd waren dan bij vorige gelegenheden. Ook nu weer bleek dat de stand ook goed functioneert als contactpunt van alle Nederlanders.

Als stand beheerder heb ik maar een beperkt aantal voordrachten aan kunnen horen. Van de anderen hoorde ik dat duidelijk was dat er aan ITER gebouwd wordt. Er was weinig echt nieuws te horen. De nadruk ligt meer en meer op engineering in plaats van op wetenschap.

Piet van Otterloo
Datum: 
maandag, 24 september, 2012 tot vrijdag, 28 september, 2012
Locatie: 
Luik