SPIE 2014

22-06-2014 - 27-06-2014

Holland Paviljoen op SPIE ‘Astronomical Telescopes and Instrumentation 2014’ in Montreal, Canada.

NOVA, SRON en TNO hebben het initiatief genomen om een Holland Paviljoen neer te zetten op de SPIE Conferentie ‘Astronomical Telescopes and Instrumentation 2014’ in Montreal, Canada. Dit naar aanleiding van een succesvolle conferentie in Amsterdam in 2012. Het ILO netwerk ondersteunde dit initiatief en de bedrijven VDL-ETG, Cosine, Janssen Precision Engineering en Technology of Sense participeerden op de stand.

Het Holland Paviljoen is een geweldige manier om de gezamenlijke inspanning op het vlak van wetenschappelijke instrumentatie te communiceren. Tevens benadrukt het de relatie tussen de kennis instituten en de bedrijven. Het belangrijkste is dat een gezamenlijk paviljoen iedereen in staat stelt om potentieel geïnteresseerde bezoekers gemakkelijk te introduceren bij andere partijen op het Holland paviljoen. De kernboodschap die werd uitgedragen is: "Holland can deliver the technology needed and the quality that is neccessary for your project to be successful."

Beknopte info over de deelnemers aan het Holland Paviljoen: Technology of Sense heeft een cleanroom monitoring product ontwikkelt, voor contaminatie control van o.a. ruimtevaart apparatuur. Cosine ontwikkelt onder meer hyperspectrale systemen voor science en industrie, de ISS nacht-fotocamera van Andre Kuipers en X-ray spiegels. Janssen Precision Engineering ontwikkelt cryogene opto-mechanische systemen voor science en industrie (GranTeCan, VLT, E-ELT). VDL-ETG ontwikkelt hoog technologische turn key systemen voor science en industrie, voor b.v. CERN en E-ELT Primary mirror support. TNO ontwikkelt onder meer technologie voor wetenschappelijke systemen en voor de ruimtevaart o.a. VLTI delay lines en GAIA delen. NOVA ontwikkelt wetenschappelijke apparatuur voor aan de grote telescopen op aarde en in space (WHT, VLT, E-ELT, JWST). SRON ontwikkelt detectoren en wetenschappelijke apparatuur voor telescopen in space, met name voor X-ray en TeraHertz golflengtes.

In Canada was een indrukwekkende afvaardiging van bijna 50 personen uit Nederland aanwezig. Zij hebben actief geholpen om belangrijke mensen in hun netwerk te introduceren bij de aanwezige bedrijven. Waardevolle contacten zijn gelegd op het Holland Paviljoen en middels een speldje met oranje vlag zijn deze mensen uitgenodigd voor een borrel. Deze borrel werd met een speech geopend door Cees Kole, de Nederlandse ambassadeur in Canada (Ottawa). De drukbezochte borrel werd gesponsord door de Nederlandse Ambassade en ging natuurlijk vergezeld van kaas en Heineken bier.

Namens het Holland Paviljoen, Ramon Navarro (NOVA). Datum: zondag, 22 juni, 2014 tot vrijdag, 27 juni, 2014 Locatie: Montréal, Canada SPIE Astronomical Telescopes + Instrumentation Er is een industriële tentoonstelling op de 25 en 26 juni. NOVA, SRON en TNO gaan samen met het ILO-Net een Holland paviljoen organiseren van 36 m2.

Contact: klopping@nikhef.nl, navarro@astron.nl