Verslag van de International Particle Acceleration Conference, New Orleans, 20-25 mei 2012

20-05-2012 - 25-05-2012

Industriebeurzen die gehouden worden tijdens wetenschappelijke conferenties zoals de IPAC2012 in mei dit jaar, zijn zeer effectief als het gaat om het leggen van commerciële contacten. Gedurende een volle week waren de bijna 100 exposanten en hun doelgroepen van 1500 delegates afkomstig van wetenschappelijke instellingen in de hele wereld, naar de zelfde plaats getrokken waar ze binnen één gebouw tot elkaar veroordeeld bleken te zijn. Voortdurend komen ze elkaar tegen op de stands, tijdens de workshops en de presentaties, bij talrijke sociale netwerk gelegenheden en natuurlijk in de wandelgangen. Het is vanuit deze gedachte dat we een Dutch Scientific stand hadden genomen en helemaal naar New Orleans waren afgereisd om het Nederlandse Bedrijfsleven dat bekend is van Big Science te promoten. Er was een extra grote stand genomen op de industriële tentoonstelling om de ruimte te kunnen delen met meereizende Nederlandse bedrijven die daar gratis van konden profiteren. Een aantal bedrijven heeft gekozen voor de mogelijkheid om hun tentoonstellingsmaterialen aan ons mee te geven om zich door Dutch Scientific te laten vertegenwoordigen. Één bedrijf had zelf een drie man sterke afvaardiging meegestuurd. Persoonlijke aanwezigheid heeft vooral daarbij goed gewerkt en de ambitie is geboren om in de toekomst Beursstands op congressen te prolongeren en om meer bedrijven te stimuleren om een eigen team van sales technici mee te sturen.

De speciaal ter gelegenheid van deze IPAC samengestelde brochure vond gretig aftrek bij de standbezoekers. De compacte en hanteerbare samenvatting van ruim 30 Big Science High Tech bedrijven, waar ook een web-versie van is, blijkt een hebbeding te zijn voor bezoekers die vaak voor het probleem staan om geschikte leveranciers en ontwikkelaars voor hun ongewone opdrachten te vinden. Maar ook de andere exposanten zijn in deze informatie geïnteresseerd en menigeen toont zich verwonderd dat Nederland, bekend van tulpen en klompen, zo’n hoog ontwikkelde technische sector bezit.

De volgende IPAC is in mei 2013 in Shanghai en IPAC2012 heeft bewezen dat ondanks de verre reis naar China een grote Dutch Scientific stand of zelfs een Holland paviljoen een met hoge prioriteit na te streven doel is en navolging verdient bij andere aan Big Science gerelateerde congressen.

Datum: 
zondag, 20 mei, 2012 tot vrijdag, 25 mei, 2012
Locatie: 
New Orleans