Doorkijksessie over het technologiedomein "Vacuümtechnologie"

25-01-2024

Europees project
Europese zwaartekrachtsgolfexperts slaan de handen ineen met deeltjeslab CERN en bedrijven om een prototype vacuümbuis voor de Einstein Telescope te ontwikkelen. Voor de bouw van een pilotsector - onder leiding van CERN - worden industriële partners gezocht voor de productie van ultrahoog vacuüm (UHV) buizen. 

R&D-regeling Nationaal Groeifonds (NGF)
Daarnaast is er het ET valorisatieprogramma met een R&D-regeling. Het valorisatieprogramma maakt onderdeel uit van het Nationaal Groeifonds project Einstein Telescope waarmee geïnvesteerd wordt in de voorbereiding van een gezamenlijke kandidatuur samen met België en Duitsland. Vanuit dit valorisatieprogramma organiseren wij een doorkijksessie over het technologiedomein ‘Vacuümtechnologie’ op 25 januari 2024. Dit domein gaat over kostenbesparingen van het vacuümsysteem en het ontwerp van de productiefaciliteit en installatiescenario. 

De doorkijksessie is een belangrijk event in aanloop naar een subsidieaanvraag. Doel is om het vraagstuk te verduidelijken en kandidaat hightech bedrijven met de onderzoekers van dit domein te verbinden.

Locatie
De sessie vindt van 14.30 uur tot 17.30 uur plaats in Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk! Kijk hier voor meer informatie.