Derde High Luminosity LHC Industry Day

22-05-2017 - 23-05-2017

Op 22 en 23 mei waren er veel bedrijven uit alle lidstaten naar Warrington gekomen om in gesprek te gaan met de projectleiding en de werkpakketleiders, maar ook met elkaar. 's-Morgens waren er presentaties van de op dit moment belangrijkste werk-pakketten. De onderwerpen die op de agenda stonden waren met name gericht op: supergeleiding, cryogene technieken, power elektronica, elektrische engineering, mechanica en ultrahoog vacuüm. De gegeven presentaties zijn op de officiële HiLumi site te vinden: https://indico.cern.ch/event/607165/

De eerste middag en de volgende ochtend waren er CERN-to-Business en Business-to-Business ontmoetingen waar deze keer slechts twee Nederlandse bedrijven aan meededen. Met 4 man waren we als Nederlandse vertegenwoordigers een van de kleinere delegaties. In totaal waren er 200 deelnemers, waaronder 27 mensen van CERN zelf die de komende jaren intensief met HiLumi bezig zullen zijn.

Om  voor de afwezige Nederlandse  bedrijven toch zoveel  mogelijk  exposure te genereren werd de speciaal voor deze dag gedrukte Big Science bedrijven brochure uitgedeeld (U kan de brochure hier vinden.); de 150 exemplaren vonden gretig aftrek. Ook zijn er notities gemaakt en gesprekken geweest met de verschillende projectleiders om mogelijkheden voor de afwezigen in  kaart te brengen.

De tweede middag was er een bezoek  aan de STFC campus in Daresbury. Hier werd ons  verteld hoe STFC innovatie en de samenwerking tussen bedrijven en hun onderzoeksgroepen stimuleert. Door vele groepen en bedrijven samen op  één campus te huisvesten en de nodige faciliteiten voor kennisoverdracht te scheppen zijn er een behoorlijk aantal technologieën op  succesvolle wijze  naar de markt gebracht.