UNL16 Conference "The connecting strength of Big Science Projects"

10-06-2016

he connecting strength of Big Science Projects bij ASTRON, Dwingeloo

De Europese Unie streeft naar een gemeenschappelijke Europese Onderzoeksruimte (ERA) om de H2020 doelstellingen te bereiken die bestaan uit uitstekende wetenschap, industrieel leiderschap en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Grote wetenschappelijke projecten vormen een belangrijke bijdrage aan deze doelen, niet alleen door hun uitdagende wetenschappelijke vragen, maar ook door het vermogen om innovatie te bevorderen en last but not least door mensen uit veel Europese landen samen te brengen.

De NWO-instituten ASTRON en Nikhef hebben op 10 juni 2016 tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU in Dwingeloo samen een eendaagse conferentie georganiseerd "The Connecting Strength of Big Science Projects". Voor een publiek van ongeveer 70 wetenschappers, beleidsmakers en innovatie-contactpersonen uit het bedrijfsleven kwamen onderwerpen uit de radio-astronomie en deeltjesfysica aan bod. Elk agenda-item had 2 sprekers, die elk één aspect van een verbinding onderstreepten: het verbinden van wetenschap met wetenschap, het verbinden van wetenschap met de industrie en het verbinden van wetenschap met onderwijs zijn voorbeelden van onderwerpen die aan bod kwamen.

Het was een inspirerende dag die liet zien dat er tal van verbindingen zijn, bijvoorbeeld tussen onderzoek naar zwaartekrachtsgolven en seismische netwerken, radio sterrenkunde en space weather, of medische toepassingen en deeltjes detectoren.

Michiel van Haarlem, ASTRON

 

Bij Astron wordt in samenwerking met het Nikhef een conferentie gehouden om het potentieel van de verbindende werking van Big Science Projects bij de H2020 gesubsidieerde projecten ASTERICS en ATTRACT te benutten. Nederlands MKB kan hier aan meedoen en door vroegtijdige betrokkenheid profiteren van de vruchten die samenwerking met wetenschap opleveren.

Hier in de website van het evenement

Aanmelden kan via onderstaande link. Als het goed is hebt u een uitnodiging gehad met een registratiecode. Zoniet dan kunt u de uitnodiging alsnog ontvangen via onderstaand contactadres.

Datum: 
vrijdag, 10 juni, 2016
Locatie: 
ASTRON - Van de Hulst Auditorium Oude Hoogeveensedijk 4 7991 PD Dwingeloo
Contact: eunl16@astron.nl