Technologieconferentie Big Science Business Forum 2026 naar Maastricht

Technologieconferentie Big Science Business Forum 2026 naar Maastricht 

BigScience.NL en de Belgische technologische brancheorganisatie Agoria halen BSBF2026 naar Maastricht

België en Nederland organiseren in oktober 2026 samen het zogenoemde Europese Big Science Business Forum (BSBF) in het MECC in Maastricht. Naar verwachting 1.000+ deelnemers vanuit toonaangevende hightechbedrijven ontmoeten Europese Big Science Organizations op deze conferentie om kennis te delen over hoogwaardige technologie en innovatie.

Big Science Business Forum is een grote tweejaarlijkse conferentie waar industrie en Big Science Organisaties, zoals CERN, ESA, ESRF en Fusion4Energy elkaar ontmoeten. Deelnemers van industrie komen zo in contact met BSO’s om het te hebben over nieuwe technologische ontwikkelingen en uitdagingen, inkoopmogelijkheden en kansen voor samenwerkingen. De grote Europese BSO’s zijn gezamenlijk goed voor miljarden euro’s aan investeringsplannen en bieden daarmee kansen voor Nederlandse en Belgische hightechbedrijven.

Al op veel technologiegebieden werken België en Nederland samen. Bijvoorbeeld bij nucleair onderzoek, halfgeleiders, nanotechnologie en fotonica. Ook streven beide landen ernaar om de Einstein Telescope naar de Euregio Maas-Rhijn (EMR) te halen. De BSBF-conferentie geeft hightechbedrijven de mogelijkheid om hun kennispositie te verbeteren en hiermee op nieuwe markten technologische producten te ontwikkelen.

Voorgaande edities van de BSBF vonden plaats in Kopenhagen (2018), Granada (2022) en dit jaar van 1 tot en met 4 oktober in Trieste, Italië. Bij de slotceremonie van de BSBF2024 werd bekendgemaakt dat de volgende editie plaats zal vinden in Maastricht en werd de officiële trailer van BSBF2026 getoond.

Het Nederlandse netwerk van Industrial Liaisons (ILO-net) heeft samen met de Belgische technologische brancheorganisatie Agoria het initiatief genomen om met financiering vanuit het ministerie van Economische Zaken de conferentie naar de hightechregio Aachen-Leuven-Eindhoven te halen. De organisatie van BSBF2026 wordt ook ondersteunt door de provincie Limburg. 

Meer informatie over de BSBF2026 en de trailer vindt u op de website. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Science and industry explore opportunities at first Dutch fusion day

On Friday 3 May 2024, the first edition of the Dutch Fusion Day will take place in Eindhoven. A brand new event, organized by DIFFER, EIRES (TU/e) and ILO-net.

New Commission study on potential public-private partnership approach to foster innovation in fusion energy

Voor technologie ontwikkeling voor Big Science, heeft de Europese commissie…

Kernfusie: kansen verkennen voor de Nederlandse High Tech- en Big Science industrie

De strijd is losgebarsten: de Verenigde Staten, China, de Europese…

Samen innoveren met strategisch programma Advanced Instrumentation

Nieuwe kansen voor kennisinstellingen en partners uit het bedrijfsleven om…

Christening of new Research Vessel Wim Wolff

Today at the Royal Netherlands Institute for Sea Research (NIOZ)…

Published: “Big Science in the 21st Century, Economic and societal impacts”

Very recently the book entitled: “Big Science in the 21st…

IPAC23 The 14th International Particle Accelerator Conference May 2023

IPAC’23 at the Lido in Venice, was a well-attended event.

Announcement of next Annual Symposium

Announcement of next Annual Symposium on Superconductivity & Cryogenics