Dutch Scientific goed vertegenwoordigd op IPAC ‘16

Dutch Scientific goed vertegenwoordigd op IPAC ‘16

Toon Verhoeven, ILO voor ESS en ITER

Dutch Scientific had samen met ASI, Amsterdam Scientific Instruments, een mooie, dubbele stand georganiseerd op de industriële beurs van de IPAC (de International Particle Accelerator Conference) die deze keer gehouden werd in Busan, Z.-Korea. ASI was zelfs met 3 personen vertegenwoordigd en genoot ook volop aandacht van de langslopende wetenschappers en ingenieurs. De 7de IPAC werd gehouden van 8 tot 13 mei 2016, met meer dan 1200 versnellerwetenschappers, ingenieurs, studenten and industriëlen van over de hele wereld.

Volgende keer wordt de IPAC gehouden in Kopenhagen en wordt dan georganiseerd door ESS, met als voorzitter Mats Lindroos. Daarom was ESS ook al volop present in Z. Korea en werd er al volop aandacht geschonken aan Kopenhagen, ESS en het BrightnESS programma, waar RID, het Reactor Instituut in Delft ook volop aan meedoet. Vandaar ook dat Allen Weeks, Head of Communications, External Relations and In-Kind Coordination at ESS er bij was en even op de foto wilde bij de Dutch Scientific stand met Toon Verhoeven.

Ook een interessante presentatie van Frederick Bordry van CERN in het kader van de “Fusion Device and Accelerator Business Workshop 2016”

 


 The ILO-net is part of the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO)

      
Contact:

ILO-net coordinator:
Jan Visser


Backoffice manager:
Margo Steer